Tafel Mieke Meijer

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1.999,00

* Verplichte velden

Artikelomschrijving

De ontwerpen van Studio Mieke Meijer ontstaan doorgaans vanuit architectonische constructies. Voor deze Tablooo-tafel ligt dat niet anders. De eettafel bestaat uit een vier centimeter dik massief houten blad en stalen T-vormige poten. Zichtbare en leesbare verbindingen zijn een belangrijk onderdeel van de signatuur van Studio Mieke Meijer. De poten steken door het blad waardoor het T-vormige profiel van de poten een bijzonder detail vormt. Doordat de vier poten zowel in de X- als in de Y-richting onder een hoek staan, ontstaat er door het eigen gewicht van de constructie een verbinding die sterker wordt naarmate hij zwaarder belast wordt. De fraaie poten zijn elektrotechnisch verzinkt, een veelgebruikte techniek voor het verduurzamen van staalconstructies. Het houten blad is afgewerkt met een ultra matte lak waardoor het natuurlijke karakter van het materiaal optimaal tot zijn recht komt. Het essenhouten blad is ook verkrijgbaar in een afwerking met zwart gekleurde lijnolie waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Bij de poten kan een keuze gemaakt worden uit zwart, geel (goudkleurig) of blauw (zilverkleurig).Contact

Informatie voor je bestelt

Meubelen worden altijd gratis geplaatst én geïnstalleerd op de door u gewenste plek. Bij Tablooo kunt u rekenen op een snelle levertijd! Na bestelling wordt contact met u opgenomen om een aflevermoment a te spreken welke u uitkomt.

Tablooo's Zekerheden

Gratis bezorging

14 dagen bedenktijd

Hulp nodig? info@tablooo.nl

Productbeschrijving

Details

De ontwerpen van Studio Mieke Meijer ontstaan doorgaans vanuit architectonische constructies. Voor deze Tablooo-tafel ligt dat niet anders. De design eettafel bestaat uit een vier centimeter dik massief houten blad en stalen T-vormige poten. Zichtbare en leesbare verbindingen zijn een belangrijk onderdeel van de signatuur van Studio Mieke Meijer. De poten steken door het blad waardoor het T-vormige profiel van de poten een bijzonder detail vormt. Doordat de vier poten zowel in de X- als in de Y-richting onder een hoek staan, ontstaat er door het eigen gewicht van de constructie een verbinding die sterker wordt naarmate hij zwaarder belast wordt. De fraaie poten zijn elektrotechnisch verzinkt, een veelgebruikte techniek voor het verduurzamen van staalconstructies. Het houten blad is afgewerkt met een ultra matte lak waardoor het natuurlijke karakter van het materiaal optimaal tot zijn recht komt. Het essenhouten blad is ook verkrijgbaar in een afwerking met zwart gekleurde lijnolie waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Bij de poten kan een keuze gemaakt worden uit zwart, geel (goudkleurig) of blauw (zilverkleurig). Kiest u voor een verrassende inrichting? Met deze Tablooo door Studio Mieke Meijer heeft u daartoe de basis voor elkaar. Het werk van Studio Mieke Meijer beweegt zich tussen product- en ruimtelijk ontwerp. Dit interessante grensgebied tussen architectuur en vormgeving biedt mogelijkheden voor de ontwerper om zich vrij te bewegen, los van architectonische restricties en buiten de kaders van het traditioneel product. Kenmerkend voor het werk van Studio Mieke Meijer is de constructieve beeldtaal, het heldere lijnenspel en de industri‘le detaillering. Deze esthetische uitwerkingen refereren direct aan de architectonische bronnen die zijn gebruikt. Studio Mieke Meijer vertaalt de verborgen schoonheid van industri‘le bouwwerken en constructiemethodes naar producten, meubels en installaties waarin constructieve oprechtheid centraal staat. De aandacht voor materiaalgebruik en detaillering dragen bij aan een sterk, herkenbaar signatuur.

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Tafel Mieke Meijer