MIEKE MEIJER

Studio Mieke Meijer bestaat uit Mieke Meijer (1982) en Roy Letterlé (1978). Mieke Meijer studeerde aan de Design Academy Eindhoven, Roy aan de Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool in Eindhoven. Vanuit hun werkplaats in Eindhoven werken zij zowel aan zelf geïnitieerde projecten als aan projecten in opdracht. Daarnaast zijn zij docent bij Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Het werk van Studio Mieke Meijer beweegt zich tussen product- en ruimtelijk ontwerp. Dit interessante grensgebied tussen architectuur en vormgeving biedt mogelijkheden voor de ontwerper om zich vrij te bewegen, los van architectonische restricties en buiten de kaders van het traditioneel product.

Kenmerkend voor het werk van Studio Mieke Meijer is de constructieve beeldtaal, het heldere lijnenspel en de industriële detaillering. Deze esthetische uitwerkingen refereren direct aan de architectonische bronnen die zijn gebruikt.

Studio Mieke Meijer vertaalt de verborgen schoonheid van industriële bouwwerken en constructiemethodes naar producten, meubels en installaties waarin constructieve oprechtheid centraal staat. De aandacht voor materiaalgebruik en detaillering dragen bij aan een sterk, herkenbaar signatuur.

Tablooo design
by mieke Meijer

De ontwerpen van Studio Mieke Meijer ontstaan doorgaans vanuit architectonische constructies. Voor deze Tablooo-tafel ligt dat niet anders. De tafel bestaat uit een vier centimeter dik massief houten blad en stalen T-vormige poten. Zichtbare en leesbare verbindingen zijn een belangrijk onderdeel van de signatuur van Studio Mieke Meijer. De poten steken door het blad waardoor het T-vormige profiel van de poten een bijzonder detail vormt. Doordat de vier poten zowel in de X- als in de Y-richting onder een hoek staan, ontstaat er door het eigen gewicht van de constructie een verbinding die sterker wordt naarmate hij zwaarder belast wordt. De fraaie poten zijn elektrotechnisch verzinkt, een veelgebruikte techniek voor het verduurzamen van staalconstructies. Het houten blad is afgewerkt met een ultra matte lak waardoor het natuurlijke karakter van het materiaal optimaal tot zijn recht komt. Het essenhouten blad is ook verkrijgbaar in een afwerking met zwart gekleurde lijnolie waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Bij de poten kan een keuze gemaakt worden uit zwart, geel (goudkleurig) of blauw (zilverkleurig). Kiest u voor een verrassende inrichting? Met deze Tablooo door Studio Mieke Meijer heeft u daartoe de basis voor elkaar. De verkrijgbare houtsoorten zijn: essen, eiken en noten.

Over Tablooo

Liefhebbers van betaalbaar Dutch design worden door Tablooo op hun wenken bediend. Tablooo brengt ontwerpers met passie en geïnteresseerden in design tafels samen. Het resultaat; unieke eettafels voor unieke woonliefhebbers. Aan iedere tafel ligt een onderscheidend ontwerp door een Nederlandse designer ten grondslag. Samen met vakkundige meubelmakers zijn vervolgens duurzame materialen van hoge kwaliteit geselecteerd en verwerkt. Een tafel van Tablooo vormt zodoende een verhaal op zich. Een tafel die gebruikers uitnodigt tot nieuwe verhalen, terwijl u aangeschoven zit. Tablooo, de basis voor elkaar.

Tablooo's Zekerheden

Gratis bezorging

14 dagen bedenktijd