Klaas Kuiken

In 2010 studeerde Klaas Kuiken af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. De werkwijze van Klaas typeert zich eerder als dat van een uitvinder dan als dat van een designer. Hierdoor heeft hij een eigen, eigenzinnige, kijk op materialen, technieken en productieprocessen. Klaas stelt zich doorlopend vragen als; kan het productieproces van bulkproducten ook gebruikt worden voor het maken van afwijkende producten, en in hoeverre is de identiteit van een product beïnvloed of bepaald door het productieproces? Klaas houdt ervan om te onderzoeken hoe de twee werelden van vakmanschap en (massa) productie samengebracht kunnen worden. Dit resulteert in innovatieve en schijnbaar grenzeloze producten. 

Door te onderzoeken, ontwerpen, bevragen, mislukken en weer opnieuw te beginnen, komt hij tot de kern van zaken. Klaas werkt vanuit een interesse in het archetype, in leesbare en onmiddellijk begrijpbare producten en vormen. Hij bedenkt nieuwe technieken en processen om de archetypes te bespelen en zo tot nieuwe vormen te komen.

Klaas is actief onder de naam Klaas Kuiken Product Design.

Tablooo design
door Klaas Kuiken

Klaas is bij dit model uitgegaan van het subtiel combineren van twee archetypes tafel. Een vrij klassiek model eikenhouten tafel is gecombineerd met een stalen bureauframe. Doorgaans gebruiken mensen het uiteinde van een tafel om uiteenlopende spullen op te plaatsen. Door deze bijzondere samenvoeging wordt dit gebruik geaccentueerd. Het stalen frame kan in meerdere kleuren uitgevoerd worden. Het frame is ‘korrel’ gecoat. Doordat één zijde van de tafel over rechte hoeken beschikt, is dit model ook uiterst geschikt voor plaatsing tegen een wand.

Over Tablooo

Liefhebbers van betaalbaar Dutch design worden door Tablooo op hun wenken bediend. Tablooo brengt ontwerpers met passie en geïnteresseerden in design tafels samen. Het resultaat; unieke eettafels voor unieke woonliefhebbers. Aan iedere tafel ligt een onderscheidend ontwerp door een Nederlandse designer ten grondslag. Samen met vakkundige meubelmakers zijn vervolgens duurzame materialen van hoge kwaliteit geselecteerd en verwerkt. Een tafel van Tablooo vormt zodoende een verhaal op zich. Een tafel die gebruikers uitnodigt tot nieuwe verhalen, terwijl u aangeschoven zit. Tablooo, de basis voor elkaar.

Tablooo's Zekerheden

Gratis bezorging

14 dagen bedenktijd