Daphna Laurens

Daphna Laurens is de eenwording tussen Daphna Isaacs Burggraaf (1982) en Laurens Manders (1984). Beiden zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2006 en 2008, en werken sindsdien als ontwerpstudio aan een breed scala van ontwerpen. Deze variëren van unieke objecten tot zorgvuldig vormgegeven interieurproducten.

In eerste instantie lag voor Daphna Laurens de focus op het inrichten van tentoonstellingen en het vormgeven daarvan. Lidewij Edelkoort, oud-directrice van de Design Academy, was hun eerste opdrachtgeefster.

Eind 2009 kwam vanuit Wendy Plomp de vraag deel te nemen aan een expositie in Milaan. Dit bleek de eerste te zijn van wat later is uitgegroeid tot een lange reeks Dutch Invertuals exposities. Voor Dutch Invertuals heeft Daphna Laurens vele exposities vormgegeven en als deelnemer aan de tentoonstellingen zijn ze ook begonnen met productvormgeving. Eind 2009, begin 2010 hebben ze met succes hun eerste product vormgegeven. Tafelstukken, een serie lampen gemaakt van porselein en hout eindigde na vele beurspresentaties, exposities en een DMY award als snel (2011) in de collectie van het wereldbefaamde Cappellini.

Inmiddels jaren later heeft Daphna Laurens vele karakteristieke producten en objecten met zorgvuldig gekozen materialen en kleurcombinaties vormgegeven. Ze vallen op door hun eenvoud en uitstekende afwerking.

Tablooo design
by Daphna Laurens

Studio Daphna Laurens staat voor poëtisch en eenvoudig industrieel vervaardigde producten. De ‘sledepoot' is een esthetisch element van het ontwerp, en is ook heel functioneel. Dit element maakt het mogelijk dat er geen poten nodig zijn op de hoeken. Daardoor is deze ook ideaal te gebruiken in combinatie met een bankje. De verschillende uitvoeringen in kleur, maat en materiaal maken het mogelijk de tafel naar eigen wens aan te passen. Het blad en het verticaal vlak zijn uitgevoerd in 3 centimeter massief hout. Beide zijn behandeld met een matte UV beschermende lak.

De verkrijgbare houtsoorten zijn essen, eiken en noten. Bij essen kan desgewenst gekozen worden voor een uitvoering in zwarte lak, waarbij de nerf zichtbaar blijft. De ‘sledepoot’ betreft een metalen ongelijkzijdig kokerprofiel, mat gepoedercoat en verkrijgbaar in 9002 grijswit, 8004 koperbruin en 9011 grafietzwart. In overleg is tegen meerprijs elke RAL kleur mogelijk.

Over Tablooo

Liefhebbers van betaalbaar Dutch design worden door Tablooo op hun wenken bediend. Tablooo brengt ontwerpers met passie en geïnteresseerden in design tafels samen. Het resultaat; unieke eettafels voor unieke woonliefhebbers. Aan iedere tafel ligt een onderscheidend ontwerp door een Nederlandse designer ten grondslag. Samen met vakkundige meubelmakers zijn vervolgens duurzame materialen van hoge kwaliteit geselecteerd en verwerkt. Een tafel van Tablooo vormt zodoende een verhaal op zich. Een tafel die gebruikers uitnodigt tot nieuwe verhalen, terwijl u aangeschoven zit. Tablooo, de basis voor elkaar.

Tablooo's Zekerheden

Gratis bezorging

14 dagen bedenktijd