Categorieën
< Terug naar blogberichten
Waarom Dutch Design internationaal zo gewaardeerd wordt

Waarom Dutch Design internationaal zo gewaardeerd wordt

7 februari 2018

Foto: Tablooo design door Klaas Kuiken en Studio Mieke Meijer

In het buitenland heeft men het Nederlandse design ontdekt en, nog belangrijker, omarmd. Ons succesvolle exportproduct verovert de wereld. Tablooo ontdekt en verovert mee.

Het geheim

Het Nederlandse meubelontwerp is zonder twijfel bezig met een flinke opmars. Kenmerkend voor Dutch Design is dat het neigt naar non-conformiteit. Het is eye-catching, minimalistisch én innovatief met een knipoog. Daarnaast accentueert het doorgaans kleur, materiaal en vorm.

Nederlandse ontwerpers vallen op door hun eigenzinnige stijl. Een stoel gemaakt van gehaakte touwtjes, een gebreide poef of een tafel van sloophout: nu kijken we er niet meer van op, maar Dutch designers staan er aan de basis van. Zo weten zij steeds te verrassen met frisse ontwerpen, die enerzijds gedurfd zijn, maar ook de nodige humor met zich meedragen. Er wordt gespeeld met archetypen en met vaststaande ideeën. Over wie we zijn en hoe we een bepaald meubelstuk dienen te gebruiken. Nederlandse ontwerpers onderzoeken en bevragen, proberen uit en bedenken zo nieuwe producten, die vaak iets zeggen over onszelf en uitdagingen voor de toekomst. Zie alleen al de verhalen achter de designers en ontwerpen voor Tablooo.

Die verrassende en inspirerende verhalen zijn de reden dat internationale woonbeurzen, zoals bijvoorbeeld de prestigieuze Italiaanse designbeurs Salone del Mobile Milano, veel ruimte inruimen voor ons veelbelovende exportproduct. En met succes, want onze jonge Nederlandse ontwerpers schitteren. Dutch Design verovert de wereld!

Posted in: Dutch design
Alle Blogberichten