Categorieën
< Terug naar blogberichten
Eerst vorm dan realisatie

Eerst vorm dan realisatie

20 december 2017

Het design van Daphna en Laurens herken je aan hun unieke vorm, gevoel en vooral intuïtie. Iets moet esthetisch en sculpturaal zijn, maar mag zijn functie niet overstijgen. “Nee”, is voor ons geen optie. Dus blijven we onbevangen en positief als een producent zegt dat iets niet gaat. Als we dan samen gaan overleggen dan kan het uiteindelijk altijd!”

Hoe komen de vormen van Daphna en Laurens tot stand? “Dat verschilt per keer! Wij geven de voorkeur aan het vermijden van het tekenen van vormen op een scherm, omdat met tekenprogramma’s alles mogelijk is. Doordat alles mogelijk is, is er in feite niets mogelijk. De oneindige mogelijkheden maken je namelijk blind. Om geïnspireerd te raken door nieuwe producten of vormen, maken we daarom onder meer gebruik van onze zelfgemaakte Imagination Tools. Uit die tools zijn bijvoorbeeld onze paperclips ontstaan. Op andere momenten gebruiken we ook uitgeknipte papieren vormen die we op- en over elkaar heen leggen. Dit hebben wij gedaan bij bijvoorbeeld het project Stool 01.”

Waar wij inspiratie uit halen? “Cliché antwoord”, zegt Laurens; “overal uit! Door nieuwe uitdagingen of projecten ga je toch met een andere bril overal naar kijken. Hierdoor kan alles een inspiratiebron zijn.

Studio Daphna Laurens heeft een Tablooo ontworpen. Deze kun je hier bekijken.

Stool 01 door Daphna Laurens - Tablooo Dutch Design Tafels

Imagination Tools door Daphna Laurens - Tablooo Dutch Design tafels


Alle Blogberichten