Categorieën

Blog

Op de koffie bij designer Klaas Kuiken

11 december 2017

Rond de klok van 10.00 uur staat de afspraak met designer Klaas Kuiken gepland. Een designer waar we de afgelopen weken al veel verhalen over hebben gehoord. Als we de verhalen moeten geloven is Klaas een vrolijke noot die altijd voor perfectie gaat. Van het maken van een designtafel voor Tablooo tot het bekende vogelhuisje in een dakpan. De ontvangst met een grote glimlach past in ieder geval precies bij de verwachting.

Van oude zaag tot gerenommeerd design

6 december 2017

“We zijn met een oude zaag begonnen, waarna we na verschillende klussen een nieuwe zaag konden kopen. In het vroege stadium van ons werk, toen we voornamelijk expositie-interieurs maakten voor Dutch Invertuals, moesten alle interieurs voor exposities in een verlengde Vito-bus passen. Een voorbeeld is de eerste inrichting voor de Salone del Mobile in de Verger shop zoals te zien is op de bovenstaande foto.

Een kachel uit één gietstuk

15 november 2017

Bij binnenkomst in de studio van Klaas Kuiken valt ons direct een grote kachel op. Robuust, groot en een aparte vorm. De kachel lijkt uit één groot geheel te bestaan, maar door de grootte lijkt dat ons onmogelijk. Tijdens de rondleiding komen we bij de kachel uit en vragen we Klaas hoe de kachel tot stand gekomen is.

Een opmerkelijke Dutch designer en voortreffelijke ambachtsman, Rene Siebum.

11 november 2017

Een samenkomst van een opmerkelijke designer en voortreffelijke ambachtsman. Rene Siebum richtte zijn gelijknamige studio op in 2010, het jaar ervoor studeerde hij af aan de Design Academy Eindhoven, department man & well-being. Houtbewerking is zijn passie. In zijn werkplaats in Eindhoven, creëert Rene werk waarin essentie en functie samensmelten.